Kurser
Som tidligere kursist på kursus om Parent Development Interview ved brug af Refleksiv Funktion har du nu mulighed for at deltage i en opfølgende træningsdag.
Formålet med træningsdagen er at give deltagerne mulighed for at blive mere sikre i at score PDI ved brug af refleksiv funktionsskala.
Det er denne gang autoriseret psykolog Anne Blom Corlin, specialist i psykoterapi, som vil stå for dagen, der afholdes i Købehavn.
På træningsdagen analyserer vi sammen interviews, som deltagerne selv har lavet. Vi vil kunne nå at analysere to interviews i løbet af dagen. Inden dagen, aftales med deltagerne hvilke interviews, vi skal analysere. De pågældende interviews skal anonymiseres, inden de fremsendes til Anne. Interviews printes ud, så alle modtager en kopi af interviewet ved dagens start. Ved dagens afslutning indsamles de pågældende interviews og makuleres.
Træningsdagen tager form som supervision, og der er tavshedspligt for både træner og alle deltagere.
Program:
09:00-12:00: Fælles scoring af interviews
12:00-12:30: Frokost
12:30-15:30: Fælles scoring af interviews
Dato: Tirsdag d. 29 august 2023
Pris: 2000 kr. pr. deltager
Sted: Vesterbrogade 20, 3. tv., 1620 København V.
Træner: Anne Blom Corlin
Forplejning: Der serveres frokost i form af sandwich eller salat, lidt sødt samt drikkevarer
Deltagerantal: Maks 10 personer
Målgruppe: Træningsdagen er for tidligere kursister på kurset om Refleksiv Funktion ved brug af Parent Development Interview. Tidligere kursister kan have deltaget på kurset hos Refleksivt Forum ved Anne Blom Corlin & Jeppe Budde, ved Maja Nørgård Jacobsen eller ved andre kurser fx igennem Anna Freud Centeret.
Tilmelding: Skriv til Anne på e-mail: anne@refleksivtforum.dk
Refleksivt Forum afholder 3-dages kursus i assessmentmetode til afdækning af mentaliseringssårbarheder og -ressourcer i forældreskaber.
Næste kursus afholdes på følgende datoer
- Dag 1: Tirsdag d. 14. januar 2025 i København, kl. 09:30-16:30
- Dag 2: Onsdag d. 15. januar 2025 i København, kl. 09:00-16:00
- Dag 3: Tirsdag d. 11 februar 2025 i Aarhus, kl. 09:30-16:30
Indhold
På kurset lærer deltagerne at administrere Parent Development Interview (PDI), samt kodning, analyse og vurdering af den refleksive funktion, som den kommer til udtryk i interviewet (PDI-RF). Refleksiv funktion (RF) er en operationalisering af mentaliseringbegrebet, hvilket giver mulighed for at vurdere det eksplicitte mentaliseringsniveau hos en forælder. Kodningen foregår ved en analyse af de narrativer, der fremkommer gennem interviewet. Formålet er at undersøge, i hvilken grad forælderen er i stand til at forstå sin egen og sit barns adfærd som meningsfuldt forbundet til de bagvedliggende mentale tilstande, i form af følelser, ønsker, tanker og behov. Nyere forskning vidner om, at god mentaliseringskompetence hos forælderen fremmer muligheden for en tryg tilknytning og udviklingen af mentaliseringsevne hos barnet.
Kursus og certificeringsmaterialet er på dansk.
Formålet med kurset
Er at undervise i rationalet og teknikken bag anvendelsen af RF-skalaen ved brugen af PDI, for derved at kunne vurdere forældres mentaliseringsniveau. Selve PDI-interviewet vil blive gennemgået med henblik på administration og kodning. Undervisningen vil på den første del af kurset primært rette fokus mod den manualiserede kodning med henblik på at træne deltagerne til at kunne kode interviewet på reliabel vis, som det fx bruges til forskning i familiebehandling og psykoterapi. Den sidste dag vil desuden komme omkring hvordan PDI kan anvendes i en klinisk kontekst, fx til forældrekompetenceundersøgelser eller som en del af en indsats i arbejdet med børn og familier.
Pris
Kr. 7.600 + moms
Prisen inkluderer forplejning i løbet af kursusdagene, i form af morgenmad, frokost, kage, frugt og vand, samt te og kaffe. Ønsker deltageren at certificeres som reliabel koder i PDI-RF efterfølgende, må der påregnes en udgift på kr. 995 + moms.
Undervisere
- Anne Blom Corlin, cand.psych. aut og specialist I psykoterapi: www.mindtomindpsyk.dk
- Jeppe Budde, cand.psych. aut og specialist I psykoterapi: www.psykologcenteraarhus.dk
Merit
Kurset søges forhåndsgodkendt til 12.4.4.2.1. Kliniskpsykologisk undersøgelsesmetodik og 6.4.4.2.2.Psykologiske undersøgelsesmetoder
Deltagerantal
Maksimalt 12 deltagere
Interesseret i kurset?
Hvis du er interesseret i at deltage, send en mail til post@refleksivtforum.dk, eller skriv til anne@refleksivtforum.dk hvis du har spørgsmål.
Indhold
PDI (Parent Development Interview) er et semistruktureret interview, der afdækker forskellige aspekter ved forældreskabet, herunder forælderens syn på barnet og relationen til det, synet på sig selv som forælder og forståelse af sin egen opvæksts betydning for forældreskabet. Samtidigt kan det gennem en analyse give en forståelse af hvordan forælderens eksplicitte mentalisering af barnet og sig selv folder sig ud.
Refleksivt Forum har i samarbejde med Arietta Slade fra Yale University og Michelle Sleed fra Anna Freud Centre, udviklet en vejledning i hvordan man kan bruge interviewet som en del af et familiebehandlingsforløb. Formålet med dette er:
- at behandlerne får et tydeligere billede af de områder i forældreskabet, hvor forældrene er udfordret og har brug for hjælp til at udvikle deres forældreskab.
- at forældrene få vist hvilke mentaliseringsressourcer de har til rådighed, således at indsatsen kan tilrettelægges indenfor deres nærmeste udviklingszone.
- at behandlerne og forældrene igennem processen får en fælles forståelse af udfordringerne og ressourcerne, og derved de terapeutiske mål med arbejdet.
- at udformningen af de terapeutiske mål kan virke allianceopbyggende og være med til at fremme de professionelles mentaliserende holdning, i deres arbejde med familien.
Formål
På dette 2-dages kursus vil familiebehandlere blive oplært i at foretage interviewet samt hvordan man kan lave en god analyse og tilbagemelding til forældrene.
Kurset vil indledningsvist dække teoretiske aspekter, herunder en kort introduktion til mentaliseringsbegrebet og interviewteknik, som grundlag for den praktiske metode. Herefter vil vi gå mere i dybden med analysen og tilbagemeldingssamtalen ud fra konkrete cases.
Der vil løbende blive slået kurser op i Aarhus og København, men det er også muligt at bestille et kursusforløb til egen organisation. Tag gerne kontakt for at høre mere om priser og vilkår i forhold til dette.
Pris
Kontakt venligst Anne eller Jeppe
Undervisere
- Anne Blom Corlin, www.psykologcorlin.dk
- Jeppe Budde, www.psykologcenteraarhus.dk
Deltagerantal
Minimum 12, maksimalt 20 deltagere
Interesseret i kurset?
Hvis du er interesseret i at deltage, send en mail til post@refleksivtforum.dk
2 dages kursus i kodningssystemet ARR som supplement til ReflectiveFunctioning in Parent Development Interview (PDI-RF) til afdækning afkvaliteten af samspillet mellem barn og omsorgsgiver:
Kurset i vinteren 2024 i Aarhus er fuldt booket
Mandag d. 2. december, kl. 09.00-16.30
Tirsdag d. 3. december, kl. 09.00-16.30
Næste kursus afholdes i efteråret 2025 i København:
Torsdag d. 25. september, kl. 09.00-16.30
Fredag d. 26. september, kl. 09.00-16.30
Indhold
På kurset får deltagerne et teoretisk og metodisk kendskab til The Assessment of Representational Risk (ARR). ARR er et nyere udviklet kodningssystem, der belyser samspillet mellem forælder og barn, samt forælderens egne repræsentationer af dette samspil. Netop kvaliteten af samspillet fungerer som en afgørende indikator i vurderingen af hvilke sociale og psykologiske konsekvenser, der kan indtræde hos barnet på længere sigt. Forskning har vist, at ARR-skalaer bedre forudsiger forstyrrelser i det senere forælder-barn samspil, sammenlignet med andre målinger, herunder fx forælderens refleksionsfunktion. ARR fungerer som et supplement til Reflective Functioning in Parent Development Interview (PDI-RF), der har til formål at undersøge kvaliteten af tilknytningsforholdet mellem barnet og forælderen. Dette opnås i PDI-RF ved at belyse, i hvilken grad forælderen formår at forstå både sin egen og sit barns adfærd som meningsfuldt forbundet til bagvedliggende mentale tilstande i form af følelser, ønsker, tanker og behov. Kurset har til formål at skabe en bredere og mere multidimensionel tilgang til forælderens repræsentationer af samspillet til barnet.
Formål med kurset
At undervise i det teoretiske og forskningsmæssige grundlag, der relaterer sig til repræsentationer og tilknytninger mellem forælder og barn. På baggrund heraf introduceres the Assessment of Representational Risk (ARR) som kodningssystem til at tilgå og vurdere kvaliteten af samspillet mellem forælder og barn. Deltagerne får direkte erfaring med ARR-kodning af interviews, og der vil efterfølgende være mulighed for en reliabilitetstest heraf. Herved opnås et sikkert og selvstændigt kendskab til metoden.
Prisen er 6.100, dertil moms, hvilket inkluderer forplejning i løbet af kursusdagene, i form af morgenmad, frokost, kage, frugt og vand, samt te og kaffe. Ønsker deltageren at certificeres som reliabel koder i ARR efterfølgende kan dette gøres igennem Michelle Sleed og der må påregnes en udgift på 125 £.
Underviser
Michelle Sleed, Phd. og forsker ved Anna Freud National Center i London www.annafreud.org
Merit
Kurset søges forhåndsgodkendt til 12.4.4.2.1. Klinisk psykologiskundersøgelsesmetodik og 6.4.4.2.2. Psykologiske undersøgelsesmetoder.
Sted & deltagerantal
Kurset foregår i Aarhus med min. 10 deltagere